Kako jih obdelujemo?
Guštinova vina so harmonija sončne lege Biljenskih gričev in svežega zraka iz zaledja Trnovskega gozda.
1.
Trto gnojimo z organskimi gnojili; goveji in konjski gnoj.
2.
Travo pod trto redno ročno kosimo, brez uporabe herbicidov.
3.
Ne uporabljamo sistematičnih pesticidov.
4.
Jeseni grozdje ročno oberemo, kot je to počel naš pranono Guštin že pred 120 leti.
5.
Vina naravno fermentirajo. V naši kleti ne uporabljamo kemičnih dodatkov, vinu dodamo le minimalna količina žveplovega dioksida (SO2).
6.
Rdeča vina se ne filtrirajo. Z lastnimi rokami pridelujemo sveža, sadna, okusna vina z intenzivnimi barvami; z značajem.
Trte rastejo na Lapor, opoka, fliš, ilovica
Laporni terarij, opoka, fliš in ilovica Biljanskih gričev je polna mineralov in daje vinu mineralnost in čaroben okus. Količinsko minimalen pridelek na trto zagotavlja izjemno kakovost in enkraten, prefinjen okus dozorjenega vina.
Obiranje trt
Z lastnimi rokami pridelujemo sveža, sadna, okusna vina z intenzivnimi barvami in značajem ter vina z daljšo maceracijo in blagim neintenzivnim okusom lesa sodov barik. Vina so pridelana tako, da nas z dolgo življenjsko dobo razveseljujejo še leta.
Kje so naši vinogradi?
Vipavska dolina Vrtojbensko - Biljenski griči se mogočno razprostirajo v Sloveniji na severo-zahodnem predelu Občine Renče – Vogrsko. Mnogi jim radi rečejo tudi Biljenski griči.
Vinogradi vin Guštin se nahajajo na obrobju Biljenskih gričev na južni strani. Obsijani so s soncem od vzhoda pa vse do trenutka, ko zaide za čudovitimi Biljenskimi griči, ki so največji Slovenski vinograd v enem kosu in obsega kar 260 ha vinogradniških površin. V bližini reke Vipave ob italijanski meji tako obdelujemo 5 hektarov vinogradov.